WordCamp London 2017 (Nederlands verhaal)

WordCamp London (NL)

Afgelopen weekeinde was ik in London, voor WordCamp.  Nog even kort wat WordCamp is:

Wordcamp is een conferentie over alles wat met WordPress te maken heeft.

Daar wil je bij zijn als je ook maar iets met WordPress te maken hebt. WordCamp is interessant voor website bouwers, ontwerpers, schrijvers, marketingmensen, social media mensen, en eindgebruikers. WordCamps worden op ontzettend veel plaatsen georganiseerd door nog veel meer vrijwilligers. Alles op WordCamp wordt gedaan door vrijwilligers, organiseren, al het werk ter plekke, sprekers ect. Op WordCamp kun je op een informele manier nieuwe dingen leren, mensen ontmoeten, netwerken, bijdragen aan de community en bijdragen aan WordPress zelf.

Voor het eerst als spreker

Dit weekeinde in London was mijn allereerste WordCamp talk (dus ik mocht een praatje houden). Sinds mijn eerste of tweede bezoek aan een WordCamp was het een droom van mij om daar op het podium te staan. Bij te dragen, iets te vertellen. Ik had toen alleen  nog niks te vertellen. Inmiddels, met wat jaren WordPress en WordCamp ervaring in de koffer, is dat anders. Dus ik had me aangemeld voor een talk, en mijn aanmelding was geaccepteerd 😀

Zaterdagochtend was ik de eerste spreker van de dag


wendie on stage

What’s love got to do with it was de titel van mijn verhaal. Een persoonlijk verhaal over de impact van een klein incident met grote gevolgen. Ik sta wel vaker voor een groep (mag nog wel vaker, ik vind het kei leuk) maar WordCamp is voor mij toch net even anders. De kers op de taart zeg maar. Dus beter voorbereid maar ook nerveuzer dan ooit betrad ik het podium (had ik al gezegd dat het in het Engels moest?).

Mijn grootste zorg? Dat ik in tranen uit zou barsten. Zoals ik hierboven al schreef, het was een persoonlijk verhaal en tijdens geen enkele oefensessie had ik het droog gehouden omdat het onderwerp me zo na aan het hart ligt. Gelukkig was de enorme zaal met het prachtige plafond en de vriendelijke aanmoedigende blikken van het publiek voldoende om mijn openbare gesnotter tot een beheerste snik te reduceren, phew.

Alles bij elkaar 10 superspannende minuten. Na afloop toch nog even gesnotterd, van ontlading, van opluchting en van de ontzettend lieve reacties. <3

Toen ik was bijgekomen was ik vooral trots, en dat ben ik nog 😀

In de middag als MC aan de slag

Naast het houden van een praatje mocht ik in de middag als MC (master of ceremony) aan de slag. de MC is degene die alles aan elkaar praat. Dus ik mocht 4 andere sprekers introduceren. Omdat ik al mijn aandacht aan mijn eigen praatje had opgemaakt was ik niet echt goed voorbereid op deze rol. Gelukkig werd ik ontzettend fijn geholpen door een aantal van de vrijwilligers.

Mijn eigen praatje in de ochtend ging over inclusiveness (= iedereen hoort er bij, er wordt niemand uitgesloten) en in de zaal waar ik mocht MC’en ging het daar ook de hele middag over. Toeval?

Van elke spreker die middag heb ik wat tweetbare quotes verzameld, die deel ik hier ook graag met je:

Tammie Lister, Know your users.

Bad research is really easy to do

Listening is de foundation skill and it’s free

To keep in mind when you do your research:

  • doing the right amount and the right resaerch is a good business descision
  • Adaption is key
  • Acknoledge the limits
  • Mute yourself
  • Rinse and repeat

Grahan Armfield, Design for accessibility

Design descisions can influence accessibility

20% of people in the UK have trouble with accessibility, something to consider when your building a site

Resizing and zooming are not the same thing

The Lego site is great (accessibility example)

Alice Still, Making your website more inclusive using tone

If your not inclusive you are not diverse

Tone of voice manifests itself in everything

Step out of your own head into the head of your user

Panel, WordPowerment

Meri:

People want to know: “Am I expected here, Am I accepted here, and am I respected here”

Jessica:

Moving beyond your own perspective and think about ‘What would ik be to not be me?”

Cedric:

Everybody has a choice

Jenny:

Hiring from another company is just moving the problem.

Na al deze inspirerende sprekers wat het tijd voor hapje en een drankje en FEEST!! WordCamp is nl niet alleen een heel leerzaam evenement maar vooral ook een heel sociaal evenement. Het feest, kletsen, nieuwe mensen leren kennen, karaoke zingen en af en toe een dansje horen er zeker bij. om 00.00 uur sloot ik samen met mijn hotelgenoot Manuela de avond af.

Zondag, weer naar huis 🙁

Op zondag vertrok ik met al mijn bagage richting 2e dag want om op tijd op het vliegveld te zijn moest ik al halverwege de middag vertrekken. De ochtend begon om 10 uur en de eerste talk die ik volgde was van Sarah Semark. Vooral haar dia over schaapgedrag sprak me erg aan.


dont be a sheep

De show werd die dag gestolen door de 2 talks erna. Zowel het verhaal van Dave Walker als dat van Nevena Tomovic waren inspirerend, eerlijk en hartverwarmend. Na de lunch heb ik nog wat rond gehangen in de buurt van het stopcontact om met een opgeladen telefoon aan de terugreis te kunnen beginnen.  Omdat de mannen van Yoast en ik in hetzelfde vliegtuig naar Nederland vertrokken heb ik ook nog een leuke tijd gehad om het vliegveld.

Een fantastisch avontuur om op terug te kijken. Op naar de volgende!


WCEU17_Logo