Wat wil jij bereiken met je website?

kerstboom

Wat wil jij bereiken?

4 jaar geleden stelde ik op Facebook deze vraag. En er waren nogal wat reacties:

Opvallende reacties ook. Laten we ze even doornemen. Inclusief tips om dat doel te bereiken:

Veel besproken worden op Social media

Grappig dat deze bovenaan staat want om besproken te worden op social media heb je geen website nodig. Je moet er zijn. Waar je besproken wilt worden moet je zijn. Dus als je veel volgens op Twitter wilt, zorg dat je veel aanwezig bent op twitter, ga het gesprek aan, volg mensen en deel waardevolle dingen. Hetzelfde geldt voor Facebook.  Veel connecties op Facebook? Zorg dat je reageert op relevante berichten van anderen, post bericht die betrekking hebben op het onderwerp waarop je gevonden wilt worden, beantwoord vragen van anderen over dat onderwerp en wees aanwezig.

Boodschap/missie uitdragen

Hier is een website extreem geschikt voor. Op jouw eigen website kun je op jouw manier laten zien waar jij over gaat, wat jij belangrijk vindt en waarom.

Omzet verhogen

Volgens mij is dit waar het om gaat. Bij de meeste websites dan toch. Niet dat je door het online zetten van je website in een keer een hele bak geld binnen kunt harken, was het maar zo makkelijk. Maar en website helpt je wel bij het verhogen van je omzet. Bijvoorbeeld:

[su_list icon=”https://websiteclub.nl/wp-content/uploads/kerstboom.png” icon_color=”#f58a07″]

  • Bezoekers van je website kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week antwoord krijgen of de vraag wat jij doet.
  • Mensen die je in het echte leven tegenkomt kun je doorverwijzen naar je website voor meer informatie
  • Mensen die jou niet kennen maar die jij wel goed kan helpen geef je de kans om je te vinden op het internet
  • Je laat zien wat je kan en je website is een fantastische plek om te laten zien hoe je andere mensen al geholpen hebt.
  • Je kunt je expertise laten zien.
  • Je website is een laagdrempelige manier om contact met je op te nemen

[/su_list]

Goed gevonden worden in google

Google helpt zoekers met vinden. Gevonden worden in Google is een stap op weg naar bezoekers op je website. Is het een doel op zich? Volgens mij niet. Voor elke zoekterm zijn er meestal duizenden zoekresultaten. Alleen gevonden worden is niet genoeg. Gevonden worden door de juiste zoekers en dan liefst op de eerste pagina van de Google zoekresultaten worden weergegeven is een beter doel. En dat is een vak apart. Een goed begin is …. Google 🙂

Laten zien wat wij zoal doen

Superbelangrijk! Hoe meer je kunt laten zien hoe groter de kans dat nieuwe klanten zien dat je geen gebakken lucht verkoopt en hun probleem op een goede manier kunt oplossen. Een portfolio is de plek om te pronken met alle mooie dingen die je gedaan hebt (note to self: portfolio maken)

Veel reacties op mijn berichten

Jaaaaaa, het is een stuk leuker schrijven als er mensen reageren. En door de reacties weet je ook dat je berichten gelezen worden en een snaar raken bij de lezers.

Ik heb geen doel, ik wil gewoon dingen delen.

Naast omzet verhogen vindt ik dit een van de beste doelen die in de lijst staat. Je eigen website is de perfecte plek om de wereld te laten weten hoe jij over dingen denkt.

Ik heb geen website maar wil er zo snel mogelijk een hebben

Eigenlijk moet je de vraag hierboven beantwoord hebben als je met je website aan de slag gaat. Het doel van je website is nogal bepalend voor hoe je je website inricht en opbouwt.

Samengevat:

Er zijn 2 hoofddoelen voor een website:

[su_list icon=”https://websiteclub.nl/wp-content/uploads/kerstboom.png” icon_color=”#f58a07″]

  • Om je verhaal te vertellen
  • Als marketing tool voor je bedrijf.

[/su_list]

Alle andere redenen zijn onder te verdelen onder 1 van de bovenstaande.

De vraag “Wat wil jij bereiken met je website?” wordt hierdoor een stuk minder interessant. Gelukkig heb ik een nieuwe vraag bedacht:

Alle bericht uit de adventkalender bekijken?

Klik op 1 van de cadeautjes om te zien wat er in zit.

[image_mapper id=”1″]

Ook nog tot kerstmis elke dag een cadeautje in je mailbox ontvangen?

Inschrijven kan hier:

[convertkit form=4941979]