Verlanglijstje

kerstboom

Verlanglijstje

19

Kinderen maken verlanglijstjes. Voor hun verjaardag en Sinterklaas. Lekker knippen en plakken uit folders en speelgoed boeken. Zo was het in elk geval toen ik klein(er) was.

Visionboard

Toen ik ouder werd maakte ik kennis met het idee van visionboards. Een soort verlanglijstje voor volwassenen. Een visionboard is een collage van de dingen die je wilt in je leven. Minder concreet dan een verlanglijstje maar wel een mooie en fijne tool om zichtbaar te maken waar je naar verlangt.

Het grote verschil tussen een visionboard en een verlanglijstje is wat anderen er mee kunnen. Een verlanglijstje is expliciet bedoeld om aan de ander (Sinterklaas, je ouders, je vrienden ect) te laten weten waar ze jou blij mee kunnen maken. En vervolgens kunnen ze iets van je verlanglijstje kopen en jou daar blij mee maken.

Niks te wensen

Mijn vader vraagt voor zijn verjaardag brilpoetsdoekjes en kersenbonbons. Altijd, elk jaar. Zoals hij zelf zegt: “Ik heb niks te wensen, alles wat ik wil dat heb ik al en als ik iets wil wat ik nog niet heb dan koop ik het.”  *zucht*

En ik hoor het steeds meer mensen zeggen. *zucht* Zooo jammer.

k heb dat niet. Nooit gehad ook. Misschien omdat ik al behoorlijk lang van een laag inkomen leef maar ik heb altijd wat te wensen. En ik zal het nog sterker vertellen, ik ben daar nog trots op ook:

[su_list icon=”https://websiteclub.nl/wp-content/uploads/kerstboom.png” icon_color=”#f58a07″]

  • Ik kan me echt verheugen op dingen die ik op mijn lijstje heb staan
  • Iedereen heeft altijd de mogelijkheid om mij ergens blij mee te maken
  • Ik heb iets om naar uit te kijken
  • Als ik iets leuks zie wat ik graag wil dan is de druk om het te kopen een stuk kleiner als het op mijn lijstje kan
  • Ik voel me kinderlijk blij als ik mijn lijstje maak.

[/su_list]

Mijn verlanglijstje is niet meer helemaal zoals vroeger. Ik knip en plak alleen nog maar digitaal en ik houd mijn lijstje het hele jaar (enigzins) up to date.

En toen hoorde ik de podcast van ShePodcast (alweer een podcast, ja, sorry, alweer een podcast).
In deze aflevering praten ze over hun eigen wensenlijstje. Maar dat is niet wat mijn inspiratie aanzwengelde:

Het was de pitch van Jess over hoe 1 dollar per maand hun leven kan veranderen.

Het idee: 1 dollar per maand geven (als luisteraar van de podcast) als cadeautje voor Jess en Elsie (de makers van de podcast).

WOOOOOW

Wat een briljant idee.

Zo’n klein bedrag betaal ik graag voor een podcast waar ik graag naar luister. En als ik dat heb dan hebben vast meer mensen dat. Wacht eens even. Ik wil niet perse iets kopen maar een kleine vrijwillige bijdrage leveren aan iets wat ik gaaf vind…..

Jeah! De mogelijkheden….. :-O

#durftevragen is ook gebaseerd op dit idee:

Bij Durftevragen geloven we erin dat mensen elkaar graag helpen. En dat als anderen je helpen met je plan, je het dan sneller, makkelijker, leuker, met meer flow en energie voor elkaar krijgt. Daarom brengt Durftevragen mensen met vragen bij elkaar met als resultaat dat personen, die elkaar soms amper kennen, elkaar helpen ambities te realiseren.

Het herinnert mij aan die keer (in 2012) toen ik naar mijn zus in Amerika wilde en geen geld had en ik iedereen om een kleine bijdrage heb gevraagd. Gaafste actie die ik ooit heb gedaan! Ik heb erover geblogd op mijn persoonlijke website (de oproep, de actie, de reis deel 1, de reis deel 2)

Anyway, hoe ik deze inspiratie precies ga verwerken weet ik nog niet. Mocht je zin hebben om me iets cadeau te geven, mijn verlanglijstje vind je hier.

Waar ik ontzettend benieuwd naar ben:

Hoe ziet jouw verlanglijstje er uit?

En… waar kan ik het vinden, voor het geval ik zin krijg om jou een cadeautje te geven 😀

 

Alle bericht uit de adventkalender bekijken?

Klik op 1 van de cadeautjes om te zien wat er in zit.

[image_mapper id=”1″]

Ook nog tot kerstmis elke dag een cadeautje in je mailbox ontvangen?

Inschrijven kan hier:

[convertkit form=4941979]