Neveragain en Madonna

kerstboom

Ik heb een mening

16

Ik houd niet van nieuws. Nieuws is voor veel mensen bezigheidstherapie zodat ze zich niet met hun eigen sores hoeven bezig te houden, volgens mij.

En nee, ik geloof niet dat ik mijn ogen sluit voor wat er in de wereld gebeurd.

Ik houd niet van meningen verkondigen. Sterker nog, over de meeste dingen heb ik geen uitgesproken mening. Omdat aan alles meer kanten zit, meer dan 1, meestal zelfs meer dan 2. Dus houd ik mijn mond, nou ja, ik praat wel, maar over anderen dingen. Ik deel mijn ervaringen. Ik stel vragen. Ik vertel verhalen. En ik deel dingen waar ik blij van word, want volgens mij kun je daar nooit te veel van hebben.

Meestal dan.

Deze week hebben 2 nieuwswaardige dingen mijn aandacht getrokken: Dingen die mijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Dingen die ik belangrijk vind. En die ik graag wil delen.

Madonna is gekozen tot Billboard Women of the Year.

Haar speech is pijnlijk, confronterend, puur, eerlijk en hopelijk zet ze je aan het denken.

Matt Mullenweg ondertekent Neveragain.tech pledge.

Dat hij het ondertekent is gaaf. Maar die pledge….

We are choosing to stand in solidarity with Muslim Americans, immigrants, and all people whose lives and livelihoods are threatened by the incoming administration’s proposed data collection policies. We refuse to build a database of people based on their Constitutionally-protected religious beliefs. We refuse to facilitate mass deportations of people the government believes to be undesirable. 

Ik geloof in gelijkheid. En ik geloof ook dat we er nog lang niet zijn. Wat er gebeurt in de wereld is soms eng (vind ik). Maar dat er mensen zijn die gaan staan en opkomen voor gelijkheid en laten zien dat we er nog lang niet zijn maar dat het kan en dat we onderweg zijn vind ik mooi.

Zo’n mens wil ik ook zijn. Meestal weet ik niet eens wat ik er van vind laat staan dat ik er hardop voor uit durf te komen. Maar soms wel. En vandaag is zo’n soms dag.

Mijn moed is groter dan mijn angst ….*publish*

 

Alle bericht uit de adventkalender bekijken?

Klik op 1 van de cadeautjes om te zien wat er in zit.

[image_mapper id=”1″]

Ook nog tot kerstmis elke dag een cadeautje in je mailbox ontvangen?

Inschrijven kan hier:

[convertkit form=4941979]